Trainingsacteur

Als trainingsacteur zet ik gedrag in dat jij als leidinggevende wilt oefenen en kruip ik in
de huid van iemand anders: bijvoorbeeld een medewerker, een klant of een collega leidinggevende.
Ik ben trainingsacteur in coaching trajecten en bij workshops en trainingen. 

In een een-op-een coachingstraject

Wil je leren aanspreken, motiveren, luisteren en contact leggen? Ontdekken door te doen en te oefenen, daarop te reflecteren en het daarna opnieuw te oefenen, is effectief en efficiƫnt. Als je wilt weten of iets werkt, probeer het dan uit met mij in een veilige setting!

Als trainingsacteur neem ik de rol aan van jouw gesprekspartner. Jij kunt dus met mij direct je nieuwe vaardigheden oefenen. Je kunt net zo veel oefenen tot je het onder de knie hebt. We gaan aan de slag met de gespreksvorm(en) waarin jij je wilt verbeteren. En we staan stil bij je overtuigingen. We onderzoeken welke daarvan bij jou een belemmerende uitwerking op het gesprek kunnen hebben en hoe je die kan ombuigen.

Tijdens een rollenspel communiceer jij als leidinggevende altijd, zowel verbaal als non-verbaal. Na afloop geef ik aan hoe jij op mij overkwam en waarom het zo overkwam. Dit doe ik concreet, zonder oordeel en je krijgt constructieve feedback.

Neem vrijblijvend contact op!

In een workshop of training

Naast de een op een sessies ben ik tevens in te huren als trainingsacteur door trainers/coaches bij diverse trainingen of workshops. Hetzelfde kan natuurlijk ook verlopen via een trainingsbureau.

Bij de meeste trainingen bepaalt de trainer de inhoud, de gebruikte trainingsmodellen en het leerproces van de deelnemers. En daarmee bepaalt de trainer de context van het rollenspel waarin ik als trainingsacteur optreed.

In mijn rol als trainingsacteur ben ik dus ook dienstbaar aan de trainer. Als professional breng ik kennis en vaardigheden mee die de trainer kunnen ondersteunen bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van zijn training.

Verder heb ik kennis van en ervaring met
diverse trainings en psychologische modellen:

 De Roos van Leary
De teamrollen van Belbin
 LSD
Feedback via de 4 G methode
 Kern kwadranten
STAR
Regiemodel
 Inspring methode
 NLP
Systemisch werk
Oplossingsgericht denken en doen DISC
 Enneagram
MBTI

Afstemming
Neem voor de inzet als trainingsacteur contact met mij op. Wij kunnen per telefoon of email de details doornemen zoals: 
Aard van de training?
Welke methodieken worden er gebruikt?
Niveau van de groep?
Wat zijn de leerdoelen?
Wat is de beschikbare tijd?
Zijn er speciale wensen?

Ja! Laten we samenwerken!