Ronald Steeman


Al voetballend in de jeugd werd ik vaak gekozen als aanvoerder en boeide het mij enorm wat het succes was van goede trainers en coaches. Wat deed deze coach en leidinggevende zo goed, zodat ik én het team beter presteerde? En hoe kon het gebeuren dat het tegenovergestelde soms ook het geval was.....?

Ik ben, met name tijdens mijn militaire dienstperiode, extra geïnteresseerd geraakt in thema’s als motivatie, effectief communiceren, verbeteren van samenwerking met anderen, bewustwording van houding en gedragsaspecten, positieve mindset en fysiek en mentaal in beweging komen.

In mijn werkende leven heb ik vooral als operationeel leidinggevende gefunctioneerd en mijzelf regelmatig de vraag gesteld hoe ik een nog betere leidinggevende kon worden. Ik ben de verdieping gaan zoeken door het volgen van opleidingen, trainingen en het lezen van gespecialiseerde boeken. Ik heb een onweerstaanbare nieuwsgierigheid naar anders denken en doen.
 
Ik heb ervaring opgedaan in zowel het bedrijfsleven als in de non-profit sector waarbij
 people management en coachend leiderschap een belangrijke rol speelde. Naast de inhoudelijke taak van deze functies bestond mijn opdracht met name uit het motiveren, inspireren en begeleiden van teamleden. Mijn stijl was coachend, resultaatgericht, motiverend en mede
gericht op de ontwikkeling van de medewerkers.

Tijdens deze jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het voeren van uiteenlopende gesprekken; van ontslaggesprekken tot motiverende gespreksvoering. Ik heb hierbij ondervonden
dat effectief communiceren, een positieve mindset en gedragsverandervermogen
de sleutel is tot creatief en succesvol leiderschap.


Inmiddels deel ik mijn passie voor deze onderwerpen graag in Buitengewoon Getraind.
Het geeft mij zelf ook veel energie om leidinggevenden te zien groeien
naar succesvol, puur en effectief leiderschap.

Ik ben rustig, positief en krachtig en kan mensen op een natuurlijke manier
 enthousiasmeren en inspireren.
Ik begrijp vlot wat er gedaan moet
worden om tot een goed resultaat te komen.
Verder ben ik niet bang om feedback te geven, eerlijk, concreet en met respect.
 
Alles doe ik op een informele wijze met volop ruimte voor humor en relativering. Ik heb onder andere de volgende opleidingen gevolgd; NLP Practioner, NLP Master Practioner en de Trainersopleiding, Systemisch Coachen, Mbit Coach,Trainingsacteren en Natuurlijk organiseren en leidinggeven als kunst (bewustzijnsmanagement).